Utile

  Oportunitati de afaceri oferite de Centrul de Afaceri Leurda-Motru
Read more

  Detalii despre modul de intocmire al unui plan de afaceri Download

 Oportunitati de finantare 2005 Download

Sfera de activitate a programului PHARE s-a largit. Un material util despre cum sa obtii finantare de la Uniunea Europeana
Download

Proiecte implementate in 2005

Proiecte implementate anterior anului 2005 | Proiecte implementate in 2005

Centru de consiliere si sprijin pentru intreprinzatori
Proiect finantat prin Phare - RO-2002/000-586.05.02.02-162

Acompanierea procesului de restructurare industriala cu o componenta de Dezvoltare a Resurselor Umane - atat pentru fostii lucratori disponibilizati din unitatile industriale, cat si pentru absolventii aflati in cautarea unui loc de munca, este scopul programului pe care Guvernul Romaniei impreuna cu Uniunea Europeana il implementeaza in cadrul Programului Phare 2002 – Coeziune Economica si Sociala, in regiunile cele mai afectate de acest proces.

Asociatia Consortiul pentru Reconstructia Zonelor Miniere din Gorj implementeaza in cadrul Centrului de Afaceri Motru proiectul:

“CENTRU DE CONSILIERE SI SPRIJIN PENTRU INTREPRINZATORI”

Acest proiect se materializeaza prin asistenta de specialitate, consultanta si sesiuni de instruire (seminarii) furnizate de catre expertii asociatiei pentru stimularea crearii de intreprinderi noi sau a celor existente pentru a-si extinde activitatea in scopul crearii de noi locuri de munca, cat si in sprijinul celor aflati in cautarea unui loc de munca pentru a se reintegra profesional.

Proiectul isi propune deci (printre alte obiective), sa medieze relatia dintre cei aflati in cautarea unui loc de munca (someri) si angajatori, prin dezvoltarea aptitudinilor si performantele celor dintai si oferirea de personal competent pentru angajatori.

De asemenea, serviciile de sprijin pentru intreprinzatori pot fi insotite si cu alte tipuri de sprijin (accesarea programelor de finantare active pe piata), inclusiv recomandarea catre Agentia de Credit (CHF) ce administreaza o schema de micro credite in aceasta zona.

[ prezentarea proiectului ] [ implementare proiect ]

Centrul de afaceri Motru
Proiect finantat de Banca Mondiala. Imprumut BIRD RO 4509

Reprezinta cea de-a doua componenta a proiectului – “Sprijin pentru intreprinzatori si Administrarea Centrelor de Afaceri”, parte integranta a programului finantat de catre Banca Mondiala: “Inchiderea minelor si atenuarea impactului social”. Pentru a oferi sprijin suplimentar afacerilor existente si/sau in formare din Zona Olteniei – zona printre cele mai grav afectate de restructurarea unitatilor miniere, Guvernul Romaniei - Agentia Nationala pentru Dezvoltarea si Implementarea Programelor de Reconstructie a Zonelor Miniere, cu sprijinul Consultantului de specialitate (Enterprise plc U. K. & DFC Group, Spain), a deschis incepand cu luna iulie 2004 un Centru de Afaceri in fostul bloc social al Minei Leurda – Motru.
Etapele parcurse in implementarea proiectului au fost urmatoarele:
- Asigurarea locatiei adecvate (proiectare, constructie, fiabilizare, autorizare)
- Amenajarea si dotarea spatiilor pentru biroul local(mobilier, birotica, echipamente)
- Campania mediatica de promovare a Centrului
- Selectarea si pregatirea personalului de administrare angajat pe plan local
- Evaluarea, selectarea si contractarea firmelor(clientilor) incubate sau gazduite in Centru
- Faza de asistenta acordata clientilor(firmelor)
- Sustinerea activitatii Centrului (permanent)

[ detalii suplimentare ]